TO JSOU TVOJE POCITY…!!!

 

NENESU ODPOVĚDNOST ZA TVÉ POCITY…!!!

ZA SVÉ POCITY, SI MŮŽEŠ SAMA!!!

TO JE TVŮJ PROBLÉM JAK SE CÍTÍŠ, ZPRACUJ SI TO!!!

 

Tyto věty často slýchají ženy z úst svých mužů. Je to opravdu tak? Opravdu muž nenese odpovědnost za to, jak se žena cítí? 

 

Vnitřně s tím nesouhlasím a proto jsem se nad tímto tématem zamyslela hlouběji. Nejsem fyzik, ani vědec, ale mám pocit, že fyzikální zákony hovoří jasně: Každá akce vyvolá reakci. 

Přesná definice zní následovně: 

“Každá akce vyvolá stejně velkou opačně orientovanou reakci. Jestliže těleso 1 působí silou na těleso 2, pak také těleso 2 působí na těleso 1 stejně velkou opačně orientovanou silou. Síly současně vznikají a zanikají. Třetí Newtonův zákon říká, že působení těles je vždy vzájemné.”

 

Tak! Působení “těles” je vždy vzájemné. Opravdu to je tedy tak, že muž nenese odpovědnost? Vždyť přece vše co dělám, v dobrém i zlém, vyvolává nějakou reakci a pak je na místě, přijmout i zpětnou vazbu z toho co činím. Jinými slovy, odpověď reality. Nebo snad nechci znát reakci na mé konání? Nechci se dívat na následek svých skutků? 

 

Svoboda! Skutečná svoboda, s sebou nese i podíl zodpovědnosti. K tomu, je dle mého zapotřebí dozrát. Dozrát do síly, abych mohl nést svůj podíl zodpovědnosti na všem co činím. Příčina chování mé ženy, je následek způsobený mým konáním. Pokud jsem zodpovědný, přijímám odpovědnost za pocity vyvolané mým konáním. Mám na tom tedy odpovědnost, nebo ne? 

Ano, jsem zodpovědný za vše, co činím…

 

Poznámka autorky: Ženou myslím dospělou ŽENU, nejen fyzicky, ale i emočně. Nemluvím o dívence, která uvízla ve zranění z dětství. Muž, je pro mne zralý dospělý MUŽ, ne chlapeček, který nenese zodpovědnost za své činy.

Další úhel pohledu by byl o tom, že vše co se mi odehrává venku, je odraz mého vnitřního světa… Ale to by bylo na delší vyprávění :o)

Tento článek je možné šířit pouze s uvedením autora a odkazem www.muena.cz.

Děkuji za pochopení Monika Rozárka

od | Zář 13, 2022 | MUENA, VNÍMÁNÍ | 0 komentářů

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *